ILUSTRACIJE V KNJIGAH

Od Londona do Černobila, Alenka Klopčič, Založba Eko knjiga

Druga popotniška knjiga avtorice Alenke Klopčič. Lahko bi ji rekli tudi knjiga z namenom, saj je bil celotni dobiček prodaje namenjen društvu Humanitas. Pri knjigi semsodeloval kot ilustrator in grafični oblikovalec.

Pi - zadnji polarni medved, Založba Eko knjiga

V knjigi spoznate polarnega medvedka, ki se skupaj s prijateljem pingvinom odpravi na dolgo potovanje. Poučna slikanica, kjer sem sodeloval kot ilustrator, je na voljo tudi v angleškem jeziku. 

e-uprava, Založba Pasadena

Ilustracije in oblikovanje knjige e-uprava. V knjigi so predstavljeni glavni dosežki slovenske e-uprave, tudi o tem kako jo Evropa meri v primerjavi z drugimi evropskimi e-upravami. E- uprava se želi približati uporabnikom tako, da z njimi ustvarja zavezništvo. 

Organko, Eko knjiga

Koš za ločevanje bioloških odpadkov Organko in njegovi prijatelji nam skozi slikanico pokažejo, kako lahko poskrbimo za organske odpadke in zakaj je pomembno ustrezno ravnanje z njimi. Knjigo je izdala založba Eko knjiga, napisala pa Alenka Klopčič sam pa sem sodeloval kot ilustrator. 

Biba še leze, Založba Harlekin No. 1

V knjigi Biba še leze, ki jo je izdala založba Harlekin No. 1 so zbrane znane otroške pesmi našega otroštva. Za knjigo sem pripravil grafično podobo in kot ilustrator izdelal ilustracije za ovitek in vsebinski del knjige. 

  • Naslovnica knjige Biba še leze
  • Biba še leze, ilustracija v knjigi

IGRALNE KARTE ČRNI PETER, Hiša medu Božnar

Za Hišo medu Božnar sem oblikovali igralne karte Črni Peter. Kompletu kart je priložena še knjižica Spoznajmo čebeljo družino. Z njo lahko otroci skozi igro spoznajo vse člane čebelje družine ter njihov pomen zaljudi in okolje. Komplet igralnih kart in knjižice je na voljo v slovenskem in angleškem jeziku. Z ilustracijami za karte Črni Peter sem se uvrstil na 9. Bienale slovenske ilustracije. Karte lahko kupite v Hiši medu Božnar.


Nekaj nasvetov za prijazno uporabo mobitela, MOBITEL

Ilustracije za knjižico Nekaj nasvetov za prijazno uporabo mobitela, ki jo je agencija Pristop zasnovala za podjetje Mobitel. Leta 1996 je Mednarodno združenje komunikatorjev (IABC) knjižico nagradilo z nagrado Zlato pero (Gold Quill). Izbrana je bila med več tisoč prijavljenimi projekti iz celega sveta.

Osnovna šola Kurja ves: zgodbe iz šolske zbornice; Darko Hederih, 1997
V knjigi avtor na smešen način opisuje osnovnošolski vsakdanjik učiteljev.